nieuwebannerheemskerk

Robotmelken

kuehe-melken

Op melkveebedrijven met een automatisch melksysteem is er sprake van een andere benadering van een aantal dagelijkse werkzaamheden. Op het gebied van uiergezondheid en hygiëne zijn er specifieke zaken die anders zijn dan bij een conventioneel melksysteem. Daarom verdient dit aspect extra aandacht en zijn er specifieke producten ontwikkeld binnen het concept voor robotmelken.

In een conventionele melkstal worden de boxen vaak tijdens het melken gereinigd. Omdat bij een automatisch melksysteem de koeien hun eigen dagindeling hebben, zal het niet voorkomen dat de boxen allemaal leeg zijn. Toch is het belangrijk de boxen controleren en met Boxclean in te strooien om de hygiëne en reinheid van de koeien optimaal te houden. Daarnaast kunnen koeien die melk uitliggen naar de robot begeleid worden. In een conventionele melkstal kunnen sterk vervuilde spenen en uiers extra worden schoon gemaakt. Bij een robot verloopt het reinigingsproces voor de spenen echter voor elke koe en elke melking op de zelfde manier. Belangrijk is daarom dan ook de borstels die de spenen reinigen te ontsmetten met HCP Brush.

Niet alleen de borstels, ook de leidingen van de robot zullen tussen de melkingen door regelmatig gereinigd moeten worden. Het is belangrijk onze HCP Base met HCP Acid af te wisselen, zodat niet alleen de vetten en eiwitten, maar ook calcium en ijzerbezinksel worden verwijderd.

De speendesinfectie na het melken zal in een robot door middel van sprayen gebeuren. Dit betekent dat niet alle gangbare producten hiervoor inzetbaar zijn. Hiervoor bieden wij een aantal specifieke producten aan, waaronder Lactagold.

Door onze producten te combineren met het advies van onze rundveespecialist, kunnen wij u helpen de uiergezondheid bij automatische melksystemen te optimaliseren.

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular